Jablkový koláč s ořechy

 

Jablkový kynutý koláč s ořechy

350 g celozrnné pšeničné mouky, 50 g hladké sójové mouky plnotučné, 4 polévkové lžíce olivového oleje za studena lisovaného, 1 polévková lžíce medu, 250 ml vody nebo sójového mléka, 1/2 kostky droždí, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, asi 1 kg oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek

Připravíme těsto řidší než na buchty. Po hodinovém kynutí těsto rozprostřeme mokrýma rukama na plech vymazaný olivovým olejem. Necháme opět asi čtvrt hodiny kynout, povrch hustě posypeme ořechy a pokryjeme vyšší vrstvou strouhaných jablek. Kdo snese, posype jemně skořicí. Pečeme zhruba půl hodiny.

Kdo si myslí, že potřebuje koláč sladší, posype povrch těsta vanilkovým cukrem a pak teprve navrství jablka.

 

Vytvořte si web zdarma! Webnode