Sójová klobása

 

připravená sójovo-rýžová směs 300 g

hladká mouka asi 3 vrchovaté pl

olej 1 pl

Do sójovo-rýžové směsi můžeme přidat mouku a olej, důkladně zamíchat a vytvarovat do tvaru klobásy. Potom ji uložíme na alobal, který zavineme, a kraje zatočíme, aby se při vaření do alobalu nedostala voda.

Vaříme ve vodě asi 15 minut, poté vyjmeme a necháme zchladnout. „Klobásu“ nakrájíme a podáváme, případně může­me kolečka klobásy opéct na oleji.

Sójovo–rýžová směs

sója vařená (do měkka) 4 š

do měkka podušená rýže natural 4 š (vhodnější je ještě teplá)

mleté lněné semínko 1/2 š

uzené tofu (jemně nastrouhané) 50 g

česnek (prolisovaný) 6–8 str.

paprika mletá 1–1 1/2 pl

olej 5 pl

cibule (jemně nakrájená) 2 ks

majoránka 3/4 pl

sůl asi 1/2 pl(v závislosti na osolení sóji a rýže při vaření)

Sóju umixujeme ponorným mixérem do pastovité konzistence.

Rýži umixujeme ponorným mixérem z poloviny (tzn. aby byla dostatečně lepivá a soudržná, ale aby ještě místy byly vi­dět kousky rýže).

Takto upravené suroviny smícháme s ostatními a dále po­stupujeme podle následujících pokynů v níže uvedených recep­tech.

Tvorba webových stránek zdarma Webnode