Sójová klobása
připravená sójovo-rýžová směs 300 g
hladká mouka asi 3 vrchovaté pl
olej 1 pl
Do sójovo-rýžové směsi můžeme přidat mouku a olej, důkladně zamíchat a vytvarovat do tvaru klobásy. Potom ji uložíme na alobal, který zavineme, a kraje zatočíme, aby se při vaření do alobalu nedostala voda.
Vaříme ve vodě asi 15 minut, poté vyjmeme a necháme zchladnout. „Klobásu“ nakrájíme a podáváme, případně můžeme kolečka klobásy opéct na oleji.
Sójovo–rýžová směs
sója vařená (do měkka) 4 š
do měkka podušená rýže natural 4 š (vhodnější je ještě teplá)
mleté lněné semínko 1/2 š
uzené tofu (jemně nastrouhané) 50 g
česnek (prolisovaný) 6–8 str.
paprika mletá 1–1 1/2 pl
olej 5 pl
cibule (jemně nakrájená) 2 ks
majoránka 3/4 pl
sůl asi 1/2 pl(v závislosti na osolení sóji a rýže při vaření)
Sóju umixujeme ponorným mixérem do pastovité konzistence.
Rýži umixujeme ponorným mixérem z poloviny (tzn. aby byla dostatečně lepivá a soudržná, ale aby ještě místy byly vidět kousky rýže).
Takto upravené suroviny smícháme s ostatními a dále postupujeme podle následujících pokynů v níže uvedených receptech.